MAGAZIN ON-LINE VANZARE PRODUSE VRAC EN-GROS & EN-DETAIL
Evrac.ro & Angrosist.ro
Ai intrebari?
0728 44 77 04

 

Sumac macinat vrac

Sumac macinat vrac

Sumac macinat vrac
Cod produs: cosumac

Disponibilitate: In stoc

Sumac macinat vrac(50g)
2,75 RON cu TVA
Sumac macinat vrac(250g)
12,94 RON cu TVA
Sumac macinat vrac(1kg)
46,00 RON cu TVA

* Campuri Obligatorii

Descriere produs

    Detalii

    Sumacul – Rhus Coriaria sau otetarul mirositor - este o planta care creste in diverse regiuni de pe glob, in special in Africa si America de Nord. Drupele sau fructele acestei plante sunt acoperite cu un puf rosiatic, ele sunt folosite drept condiment prin pisarea lor dupa uscare. Planta creste sub forma unei tufe sau a unui arbust.
    Sumacul se foloseste in special in bucataria Orientului Mijlociu, pentru a adauga un gust de lamaie salatelor si carnii. In bucataria araba, este folosit condimentul pentru aperitive precum humus si adaugate in salate precum Fatoush-ul din bucataria libaneza.

    In bucataria iraniana (kurzii si persii), sumac este adaugat la orez sau kebab. In bucataria turceasca, spre exmplu, se adauga la salate pentru kebab si la lahmacun (pizza turceasca).

    In America de Nord, unele tipuri de sumac sunt uneori folosite pentru a face bauturi denumite "sumac-ade", "limonada indiana" or "suc de rhus". Bautura se face din fructele de sumac. Indienii americani foloseau frunzele si fructele de sumac in combinatie cu tutunul, pentru fumat.

    Gustul sumacului este acru, fructat si astringent. Merge foarte bine cu preparate din peste, carne, ciuperci, frigarui si cu orez.

    Sumacul este unul dintre componentele principale ale amestecului de condimente libaneze numit "zahtar". Otetarul pisat se pastreaza bine daca este ferit de aer, caldura si de lumina.

    Sumacul se mai foloseste si in bucataria mediteraneana si este crescut in acea zona destul de mult. In Grecia, sumacul se foloseste foarte mult la carnuri si la condimentarea pitei.