Praf de copt vrac
Descriere produs
Detalii
Ingredient alimentar utilizat cu preponderenta in panificatie, avand in componenta sa o sare acida care il activeaza in timpul coacerii, praful de copt reprezinta unul dintre cei mai cunoscuti si utilizati agenti de afanare, care contribuie semnificativ la obtinerea unor produse moi, pufoase, cu o textura placuta.
Bicarbonatul de sodiu şi praful de copt, alături de drojdia de bere şi bicarbonatul de amoniu (cunoscut sub numele de amoniac), sunt cei mai cunoscuţi şi utilizaţi agenţi de afânare din bucătăria modernă. În mod concret, agenţii de afânare, aşa după cum le spune numele, contribuie la obţinerea unor produse pufoase, moi.
Ingrediente: Amidon din grau, pirofosfat acid de sodiu, bicarbonat de sodiu
Caracteristica lor comună este eliberarea, în special la cald, a dioxidului de carbon, care rămâne prins în aluat formând golurile care dau consistenţa şi textura specifice