MAGAZIN ON-LINE VANZARE PRODUSE VRAC EN-GROS & EN-DETAIL
Avand in vedere situatia actuala comenzile plasate pe platforma evrac.ro vor fi onorate in limita stocului disponibil
Ambalajul minim disponibil va fi de 1kg
Evrac.ro & Angrosist.ro
Ai intrebari?
0728 44 77 04

 

Piper Verde macinat vrac

Piper Verde macinat vrac

Piper Verde macinat vrac
Cod produs: copivma

Disponibilitate: In stoc

Piper Verde macinat vrac(1kg)
141,26 RON cu TVA

* Campuri Obligatorii

Descriere produs

    Detalii

    Fiind originar din tarile Orientului indepartat unde era folosit la mumificare, piperul verde a devenit cu timpul unul din cele mai scumpe condimente.

    Piperul verde a aparut in perioada preistorica, fiind cultivat in America de Sud si Centrala. in Evul Mediu, piperul era folosit in comert, fiind cantarit in aur. in prezent, este cultivat in Brazilia, Indonezia si Vietnam, unde se produce 34% din productia totala a globului.

    Piperul verde se recolteaza inainte de coacere si este murat in sare sau congelat imediat dupa recoltare.

    Este foarte aromat si nu foarte iute. Poate fi folosit in paste, marinate si creme, dar si in prajituri.

    Este recomandat si la aromatizarea salatelor de fructe sau a deserturilor.

    Știați că?

    • Piperina alcaloida este substanța care ii da fructului gustul picant
    • Combinat cu capșunele, reprezinta o experiența culinara unica
    • Nutriționiștii spun ca o lingura de piper conține 13% din necesarul zilnic de mangan, 8% din vitamina K și 7% din fier.

    Piperul este unicul condiment ale carui fructe sunt comercializate in patru versiuni diferite. Ele pot fi procesate astfel ca sa dea varietatile de piper alb, negru, verde si rosu. Alegand timpul recoltarii si metoda de post procesare, toate cele patru varietati pot fi, teoretic, obtinute de la aceeasi planta de piper.

    Piperul verde este cel recoltat devreme, inainte de a se coace, si care este procesat pentru a elimina fermentarea prin conservare (ca muraturile) in sare sau otet, sau prin uscare rapida la temperaturi mari, in vid. Din cauza ca este necopt, acest piper verde nu este prea iute si are o aroma de proaspat.
    Desi exista pe piata toate cele patru variante de piper, cel negru domina de departe productia si consumul.Pregatire si depozitare :Cel mai bine este ca piperul sa fie cumparat sub forma de boabe, piperul proaspat macinat fiind de departe superior celui pudra. Boabele intregi isi pastreaza calitatile pe timp nedefinit, dar isi pierd aroma si iuteala atunci cand sunt macinate. Boabele se pastreaza cel mai bine in containere inchise ermetic, la adapost de lumina si umezeala.
    Piperul verde se comercializeaza si murat, ambalat in borcanele. Iuteala sa este acrisoara si fructata.
    Origine :Piperul este nativ din Malabar, o regiune pe coasta vestica a sudului Indiei; astazi, aceasta regiune apartine provinciei Kerala. Piperul este cultivat de milenii. Forma sa salbatica nu a fost inca identificata cu certitudine, dar exista cateva specii inrudite intre ele in sudul Indiei si in Birmania.
    Piperul negru si cel alb sunt cunoscute inca din antichitate, dar piperul verde (si, mai ales, cel rosu) sunt inventii recente. Piperul a ajuns in Asia de sud-est acum mai bine de 2.000 ani; s-au gasit dovezi ca la acea epoca crestea deja in Malaezia si Indonezia. In a doua jumatate a secolului XX, productia de piper a crescut dramatic, datorita noilor plantatii infiintate in Thailanda, Viernam, China si Sri Lanka. In Lumea Noua, Brazilia este cel mai important producator de piper, plantatiile ei aparand pe la 1930. Brazilia detine monopolul asupra productiei de piper verde, de cand cultivarea acestuia in Madagascar a incetat. Toate sortimentele de piper brazilian sunt numite dupa portul Belem.
    Etimologie :Numele piper deriva din numele sanskrit “pipali”. Acesta a dat nestere grecescului “peperi” si latinescului “piper”. In aproape toate limbile contemporane denumirea piperului priovine din sursa latina. Exemplele includ “piper” in romana, “pepper” in engleza, “pepr” in ceha, “poivre” in franceza, “pfeffer” in germana, “pippuri” in finlandeza, “perets” in ucrainiana. 

    Piperul verde este foarte aromat si mai putin iute decat cel negru. Trebuie folosit in bucate mai delicate, unde iuteala puternica a piperului negru nu este indicata.
    Piperul verde proaspat are o popularitate crescanda in tarile care il produc, mai ales in Thailanda, unde este deosebit de gustos in felurile preparate prin metoda stir-fry si in pastele de curry thailandez.
    Piperul verde murat are aciditate prea mare pentru a fi folosit ca inlocuitor pentru cel proaspat, dar boabele uscate de piper verde sunt un inlocuitor bun.