MAGAZIN ON-LINE VANZARE PRODUSE VRAC EN-GROS & EN-DETAIL
Evrac.ro & Angrosist.ro
Ai intrebari?
0728 44 77 04

 

Condimix mici

Condimix mici

Condimix mici
Cod produs: mxmitex

Disponibilitate: In stoc

Condimix mici(1kg)
33,64 RON cu TVA

* Campuri Obligatorii

Descriere produs

    Detalii

    Origine:România

    Produs complet pentru pasta de mici.

    Ingrediente :condimente naturale (piper negru, cimbru, boia iute), bicarbonat de sodiu, antioxidant (izoascorbat de sodiu), potenţiator de gust (glutamat monosodic).

    Dozaj:25 g/kg

    Ingrediente:

    1 kg ceafă de viţel (mânzat)
    500 g ceafă de porc
    200 g pulpă de miel
    1 linguriţă sare
    1 căpăţână usturoi
    o jumătate de legătură de cimbru
    condimente, după gust:5g/kg de carne condimix mititei
    un miez de pâine, cât o lămâie

    Mod de preparare:

    Carnea se trece, de două ori, prin maşina de tocat. Pâinea se umezeşte şi se amestecă bine cu usturoiul pisat, apoi se pune peste carne. Compoziţia se ia la frământat cu sare, piper, se adaugă condimentele, cimbrul şi bicarbonatul şi se amestecă bine, până devine o pastă omogenă.

    Când este gata, se dă la rece aproximativ 20 de minute. Între timp se încinge grătarul.

    Pe un blat de lemn ud se începe pregătirea pastei. Se ia câte un pic de carne, cam 2-3 linguri, şi se modelează în palme, până se obţine o formă cilindrică, umezind mâinile din când în când, ca să nu se lipească. Mititeii se pun pe o farfurie umedă şi se lasă să se odihnească. Când sunt gata, se dau la rece încă 5-10 minute.

    Când jarul este gata, mititeii se aşază pe grătar, la foc moale. Cât stau pe foc, se întorc, din când în când, de pe o parte pe alta, până se întăresc. Prăjirea trebuie să se facă încet, la foc domol, ca să nu se ardă la exterior şi să rămână cruzi în interior.

    Micii se servesc într-un vas acoperit şi încălzit, ca să nu se sleiască.