MAGAZIN ON-LINE VANZARE PRODUSE VRAC EN-GROS & EN-DETAIL
Evrac.ro & Angrosist.ro
Ai intrebari?
0728 44 77 04

 

Condimix barbeque marinade

Condimix barbeque marinade

Condimix barbeque marinade
Cod produs: mxbbqma

Disponibilitate: In stoc

Condimix barbeque marinade(50g)
5,40 RON cu TVA
Condimix barbeque marinade(250g)
20,44 RON cu TVA
Condimix barbeque marinade(1kg)
54,50 RON cu TVA

* Campuri Obligatorii

Descriere produs

    Detalii

    Marinarea poate dura cateva secunde sau cateva zile.

    Scopul acestui proces este fragezirea carnii si aromarea ei.

    Desi cele doua procese sunt confundate adesea, marinarea si macerarea sunt doua lucruri diferite. Macerarea este destinata cel mai adesea fructelor si implica pastrareaacestora intr-un lichid (cum ar fi alcool, sau chiar ceai), pentru a imprumuta aroma.

    Barbeque Marinade este un amestec ideal pentru carnea de porc _i vita ce urmeaza a fi pregatita pe gratar.

    Cu cat carnea va fi lasata mai mult la marinat, cu atat gustul sau va fi mai intens. De asemenea, pentru bucatile mai mici de carne este nevoie de un timp mai scurt de marinare pentru a obtine aceeasi aroma ca a cotletelor sau a altor bucati de carne intregi.

    Mod de preparare: Mixul sub forma de pulbere se amesteca cu ulei/apa pana se formeaza un sos omogen. Aceasta este amestecat impreuna cu carnea, pana cand fiecare portiune din carne a fost acoperita de aceasta emulsie.

    Se lasa la rece, minim 4 ore, dupa care se poate gati.

    Sunt doua variante pentru pregatirea sosului de marinare:

    Varianta 1: 1 parte mix : 1,5 parti apa: 0,5 parti ulei (mixul se omogenizeaza cu apa si apoi se adauga uleiul).

    Varianta 2: 1 parte mix : 1 parte ulei. Dozaj recomandat: 25-30 g/Kg carne Ingrediente: Sare, condimente si extracte de condimente: usturoi, ceapa, piper boia, extract de ardei rosu (E 160c), potentiator de gust: monosodiu glutamat, zaharuri, amidon modificat din cartofi, arome.

    • Numele de “marinata” sau “marinada” provine din expresia “aqua marina”, solutia in care erau pregatite muraturile. Se vorbea asadar de pregatirea carnii, intocmai ca marinarea ei.
    • Baitul si saramura sunt traditionalele marinate romanesti.
    • Pentru o aroma deosebita, incercati marinarea cu un alt ulei fata de cel de floarea soarelui. incercati cu ulei de masline, de susan sau un ulei cu infuzie de condimente (chili sau rozmarin)
    • Daca vreti sa folositi uleiul ramas de la marinare, este bine sa-l prajiti inainte, in acest fel bacteriile care s-ar fi putut dezvolta vor fi omorate.

    Dozaj recomandat 30gr/kg