MAGAZIN ON-LINE VANZARE PRODUSE VRAC EN-GROS & EN-DETAIL
Evrac.ro & Angrosist.ro
Ai intrebari?
0728 44 77 04

 

Patrunjel uscat vrac

Patrunjel uscat vrac

Patrunjel uscat vrac
Cod produs: copatrf

Disponibilitate: In stoc

Patrunjel uscat vrac(50g)
3,27 RON cu TVA
Patrunjel uscat vrac(250g)
12,80 RON cu TVA
Patrunjel uscat vrac(1kg)
30,37 RON cu TVA

* Campuri Obligatorii

Descriere produs

    Detalii

    Romanii iubeau patrunjelul. in secolul 1,

    Pliny scria ca nicio salata sau sos nu ar trebui sa fie servit fara patrunjel.

    Grecii credeau ca patranjelul a rasarit din sangele eroului Archemorus, dupa ce a fost ucis de dragon.

    Tot ei il foloseau in timpul inmormantarilor dar si impletit in ghirlande pentru castigatorii jocurilor sportive.

    Poate asezona orice mancare, fiind ideal pentru supele facute acasa, tocanite, sosuri pentru paste

    Știați că?

    • sunt doua tipuri de patrunjel: cu frunze crete sau cu frunze drepte
    • patrunjelul era folosit pe vremuri si pentru imbalsamarea mortilor

    Pătrunjelul – Compoziţie

    Pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau varza, la care se adaugă vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E.
    De asemenea, este o sursă importantă de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide şi flavonoizi.

    Pătrunjelul – Acţiune

    Conţinutul bogat de vitamina A şi C are un puternic efect antioxidant, detoxifiant, antialergic, antitumoral, tonifică ficatul, stimulează activitatea vezicii biliare, fluidifica secreţiile, antispastic,relaxează fibrele musculare netede intestinale, gastrice, bronşice, întăreşte sistemul imunitar,are efect vasodilatator, regenerează peretele vascular, menţine elasticitatea vaselor, are efecte afrodisiace şi asigură o bună funcţionare a aparatului genital.

    De asemenea, pătrunjelul limitează procesele inflamatorii, are efect antirahitic, antiscorbutic, vermifug, diuretic, neutralizează efectele intoxicaţiei cu tutun, alcool, alimentaţie excesivă cu carne sau prelucrată industria şi conţine uleiuri volatile cu efect antitumoral.

    Pătrunjelul – Indicaţii terapeutice

    Consumat crud sau sub formă de infuzie, decoct, pătrunjelul este eficient în tratarea edemelor, infecţiilor, asteniei, tulburărilor de circulaţie sanguină, hipertensiunii, bolilor reumatice, anorexiei,meteorismului şi colicilor abdominale, astmului bronşic, amenoreei şi elimină halena (respiraţia urât mirositoare).

    Sub formă de gargară, băi sau spălături locale, pătrunjelul ajută la vindecarea plăgilor, înţepăturilor deinsecte, a conjunctivite, ameliorează contuziile şi pigmentaţiile pielii şi înlătură durerile dentare.

    Pătrunjelul conţine mai mult fier decât spanacul şi mai mult fluor decât orice alt aliment, contribuind astfel la menţinerea unei danturi şi a unei osaturi puternice. De asemenea, o legatură de pătrunjel furnizează mai multe proteine decât 2 ouă, devenind un aliat de nădejde  în curele de slăbire, deoarece conferă senzaţia de saţietate.

    Frunzele şi tulpinile de pătrunjel neutralizează şi ajută la eliminarea toxinelor din organism şi sunt eficiente în toate afecţiunile ficatului, inclusiv la ciroze sau hepatite, distrugând germenii patogeni şi chiar diferite virusuri.

    În plus, datorită calităţii sale de excelent antioxidant, pătrunjelul consumat zilnic de 3 ori pe zi, câte 20 ml de suc împreună cu alte sucuri naturale ajută foarte mult la vindecarea cancerului. Sucul proaspăt se poate consuma în timpul tratamentului cu citostatice, ajutând la diminuarea efectelor negative ale medicamentelor şi la distrugerea celulelor canceroase.