Pastarnac deshidratat vrac
Descriere produs
Detalii
Gustul dulceag şi aroma plăcută a făcut ca această legumă să fie nelipsită în bucătăria tradiţională românească: fie consumată în salate în stare crudă, fie preparată în vapori de apă, fie dă consistenţă şi savoare supelor şi ciorbelor.
La fel ca morcovul cu care este de altfel inrudit, pastarnacul isi are originile in Euroasia.
Pastarnacul deshidratat este ideal pentru supele facute acasa, tocanite, sosuri pentru paste.
Ocupa de asemenea foarte putin spatiu, ceea ce il face extem de usor de depozitare.
Poate fi folosit cu succes atunci cand ne lipseste pastarnacul crud.
Totodata, poate fi folosit ca si gustare sau in calatorii, datorita gustului dulce si a efectului nutritiv si energizant, fiind o gustare sanatoasa si hranitoare.
Știați că?
• Secretul unui amestec de legume cu gust intens tine de calitatea si gradul de coacere al legumelor folosite.
• Puteti sa pregatiti singuri legumele uscate acasa. Pentru aceasta aveti nevoie de tavite speciale sau de un cuptor incapator. Aceeasi tehnica poate fi folosita si pentru uscarea fructelor
Păstârnac – Compoziţie
Păstârnacul conţine vitamina A, C, B1, B2, folaţi, acid folic, săruri minerale şi oligoelemente de potasiu, fier, calciu, cupru, brom, iod, uleiuri volatile, terpene, pinene, apeină, lignină, zaharuri, amidon şi fibre.
Păstârnac – Acţiune
Planta are acţiune diuretică, depurativă, antioxidantă, tonică, antireumatismală, antipiretică, antitoxică, emenagogă, sedativă şi stomahică.
Păstârnac – Indicaţii terapeutice
Consumat crud, ras, sub formă de decoct, uleiuri, extracte din frunze şi mai ales din rădăcini, păstârnacul are acţiune benefică în colecistite, constipaţie, anorexie, dureri gastrice, atonii veziculare, enterocolite spastice, insomnii minore, nefrită, disurie, colici renale, dereglări endocrine (sindrom menstrual), reumatism, avitaminoze, obezitate, boli vasculare, infecţii, stări febrile, inapetenţă, dismenoree, febră, ateroscleroză, detoxifiere anemie şi diabet zaharat.
Supa de zarzavat în care se pune păstârnac alături de alte rădăcinoase, precum varză şi praz, este recomandată în regimurile de slăbire, datorită conţinutului mare de minerale, valorii energetice scăzute şi efectului diuretic, depurativ.