Frunze de Dafin premium vrac
Descriere produs
Detalii
Laurus nobilis (dafinul) este originar din Orientul Mijlociu, dar este răspândit în toate zonele mediteraneene înca din antichitate. Este un arbust mereu verde cu frunze usor ondulate pe margini, care se usuca si se folosesc pe post de condiment in diferite retete.
Frunzele sunt foarte apreciate in calitate de condiment. Se prelucreaza prin uscare si se folosesc in arta culinara, in condimentarea si aromatizarea diverselor mancaruri (preparate cu sos marinat), cu adjuvant in industria conservelor de carne si peste, la fabricarea otetului si lichiorurilor, etc.
Frunzele de dafin dau putere gustului de carne. Imediat inainte de a inchide focul, adauga aceasta frunza verde, uscata, care face minuni.
Frunzele de dafin presarate in apa in care faceti baie au un efect benefic asupra pielii, lasand-o fina si matasoasa. De asemenea, sunt recunoscute pentru faptul ca alunga insectele, fiind deseori tinute in faina pentru a tine gandacii la distanta. De asemenea puteti alunga insectele nedorite dacă daţi foc câtorva frunze de dafin şi „afumaţi” casa.
Frunzele de dafin sunt un condiment apreciat inca de pe vremea romanilor. In prezent sunt foarte folosite in bucataria europeana, in special cea romaneasca, pentru a aroma sosurile, tocanitele, orezul, supele si ciorbele. Macinate, frunzele de dafin pot adauga aroma lor minunata tocaturilor de carne ( chiftelute, perisoare, carnati ) , dar mai ales marinatelor.
Acest arbore mediteraneean a fost venerat în perioada romană. Îi era dedicat zeului Apollo, iar din ramurile lui înfrunzite se împleteau cununi purtate de împăraţii romani.
Florile masculine şi cele feminine cresc pe copaci separaţi, care pot atinge 20 m înălţime.
Frunzele tari, ovale sunt plăcut aromate şi se folosesc drept arome în bucătărie.
Florile sunt galbene, iar fructul este o bacă neagră care conţine doar o sămânţă.
Frunzele de dafin sunt culese de pe ramurile tinere în timpul verii, iar apoi sunt uscate pentru a fi folosite în infuzii.
Ele furnizează şi un ulei esenţial, iar fructele se culeg când se coc, în octombrie şi noiembrie, şi produc un ulei numit unt de dafin.
Tara de origine Turcia