MAGAZIN ON-LINE VANZARE PRODUSE VRAC EN-GROS & EN-DETAIL
Evrac.ro & Angrosist.ro
Ai intrebari?
0728 44 77 04

 

Piper Verde boabe vrac

Piper Verde boabe vrac

Piper Verde boabe vrac
Cod produs: copivbo

Disponibilitate: In stoc

Piper Verde boabe vrac(50g)
8,44 RON cu TVA
Piper Verde boabe vrac(250g)
54,23 RON cu TVA
Piper Verde boabe vrac(1kg)
150,01 RON cu TVA

* Campuri Obligatorii

Descriere produs

    Detalii

    Piperul verde a aparut in perioada preistorica, fiind cultivat in America de Sud si Centrala. in Evul Mediu, piperul era folosit in comert, fiind cantarit in aur. in prezent, este cultivat in Brazilia, Indonezia si Vietnam, unde se produce 34% din productia totala a globului.

    Piperul verde se recolteaza inainte de coacere si este murat in sare sau congelat imediat dupa recoltare.

    Este foarte aromat si nu foarte iute. Poate fi folosit in paste, marinate si creme, dar si in prajituri.

    Este recomandat si la aromatizarea salatelor de fructe sau a deserturilor.

    Știați că?

    • Piperina alcaloida este substanța care ii da fructului gustul picant
    • Combinat cu capșunele, reprezinta o experiența culinara unica
    • Nutriționiștii spun ca o lingura de piper conține 13% din necesarul zilnic de mangan, 8% din vitamina K și 7% din fier.

    Piperul este unicul condiment ale carui fructe sunt comercializate in patru versiuni diferite. Ele pot fi procesate astfel ca sa dea varietatile de piper alb, negru, verde si rosu. Alegand timpul recoltarii si metoda de post procesare, toate cele patru varietati pot fi, teoretic, obtinute de la aceeasi planta de piper.

    Piperul verde este cel recoltat devreme, inainte de a se coace, si care este procesat pentru a elimina fermentarea prin conservare (ca muraturile) in sare sau otet, sau prin uscare rapida la temperaturi mari, in vid. Din cauza ca este necopt, acest piper verde nu este prea iute si are o aroma de proaspat.
    Desi exista pe piata toate cele patru variante de piper, cel negru domina de departe productia si consumul.Pregatire si depozitare :Cel mai bine este ca piperul sa fie cumparat sub forma de boabe, piperul proaspat macinat fiind de departe superior celui pudra. Boabele intregi isi pastreaza calitatile pe timp nedefinit, dar isi pierd aroma si iuteala atunci cand sunt macinate. Boabele se pastreaza cel mai bine in containere inchise ermetic, la adapost de lumina si umezeala.
    Piperul verde se comercializeaza si murat, ambalat in borcanele. Iuteala sa este acrisoara si fructata.
    Origine :Piperul este nativ din Malabar, o regiune pe coasta vestica a sudului Indiei; astazi, aceasta regiune apartine provinciei Kerala. Piperul este cultivat de milenii. Forma sa salbatica nu a fost inca identificata cu certitudine, dar exista cateva specii inrudite intre ele in sudul Indiei si in Birmania.

    Etimologie :Numele piper deriva din numele sanskrit “pipali”. Acesta a dat nestere grecescului “peperi” si latinescului “piper”. In aproape toate limbile contemporane denumirea piperului priovine din sursa latina. Exemplele includ “piper” in romana, “pepper” in engleza, “pepr” in ceha, “poivre” in franceza, “pfeffer” in germana, “pippuri” in finlandeza, “perets” in ucrainiana. Dintre limbile europene, doar cele iberice “pimienta” in spaniola si “pimenta” in portugheza au origine diferita, discutata la ienibahar.