MAGAZIN ON-LINE VANZARE PRODUSE VRAC EN-GROS & EN-DETAIL
Evrac.ro & Angrosist.ro
Ai intrebari?
0728 44 77 04

 

Lavanda vrac

Lavanda vrac

Lavanda vrac
Cod produs: colavan

Disponibilitate: In stoc

Lavanda vrac(50g)
5,69 RON cu TVA
Lavanda vrac(250g)
19,54 RON cu TVA
Lavanda vrac(1kg)
78,19 RON cu TVA

* Campuri Obligatorii

Descriere produs

    Detalii

    Cunoscuta in special pentru proprietatile ei relaxante si calmante, aceasta planta originara din Franta este un ajutor remarcabil impotriva stresului. Insa adaugata in prajituri, inghetate, creme, fursecuri, devine un ingredient rafinat, oferind deserturilor aroma ei inconfundabila

    Levănțica sau lavanda este originară din Lumea veche și este cultivată de la Capul Verde și Insulele Canare, zona mediteraneană, până în Asia și sud-estul Indiei.

    Levănțica este cultivată pe scară largă în zonele cu climat temperat, ca plantă ornamentală, pentru utilizare ca ierburi aromatice și pentru extragerea uleiurilor esențiale.

    Este folosită ca și condiment în dressinguri și salate. Se folosește de asemenea în patiserie și cofetărie, potrivindu-se foarte bine cu ciocolata.

    Întrebuinţări culinare:

    Lavanda este un condiment utilizat mai ales în bucătăria mediteraneană. Fiind un condiment delicat şi rafinat, este şi unul incredibil de versatil putând fi utilizat atât la mâncărurile dulci, cât şi picante. Se potriveşte de minune la deserturi: îngheţată, şerbet, sufleu, cremă, caramel, ciocolată, aluat, sirop. Se poate prepara zahăr cu lavandă. Este folosită la salate şi aperitive. Se întâlneşte cu preparate de carne, îndeosebi de vânat, miel, porc.

    Deşi toate părţile plantei au aromă, în culinărie se folosesc mai ales florile sau mugurii.

    Florile pot fi folosite deopotrivă proaspete şi uscate. Aroma plantei este foarte puternică şi trebuie folosită cu moderaţie. Se îmbină cu vanilia, ghimbirul, nucile greceşti, fisticul, migdalele, fructele de pădure, cireşele, prunele. Se poate prepara un amestec uscat de cimbru şi levănţică în proporţie de 5:1 şi folosit pentru a înnobila mâncărurile până acum condimentate doar cu cimbru.

    În plus, acest amestec este destinat pofticioşilor pentru a le regla apetitul şi astfel şi greutatea. În final, rămurele florale de levănţică se folosesc la decorul bucatelor, atât deserturi cât şi preparatelor din carne.