MAGAZIN ON-LINE VANZARE PRODUSE VRAC EN-GROS & EN-DETAIL
Evrac.ro & Angrosist.ro
Ai intrebari?
0728 44 77 04

 

Turmeric pudra vrac

Turmeric pudra vrac

Turmeric pudra / Cucuma
Cod produs: coturpu

Disponibilitate: In stoc

Turmeric pudra vrac(250g)
7,31 RON cu TVA
Turmeric pudra vrac(1kg)
26,01 RON cu TVA

* Campuri Obligatorii

Descriere produs

    Detalii

    Se pare ca este unul dintre cele mai vechi condiment ale lumii, fiind cultivat de peste 3000 de ani in zonele tropicale ale Asiei.

    Face parte din familia ghimbirului, fiind numit si sofran indian. Culoarea radacinii variaza intre galben pai, galben rosiatic si portocaliu. Poate fi folosit ca inlocuitor al sofranului.

    Se gaseste in amestecul de curry alaturi de alte mai mult de 20 de condimente. Acum 200 de ani in India, a fost conceput un sistem inventiv de depozitare a condimentului turmeric , mai precis in gropi de cinci metri adancime.

    Astfel, era pastrat timp de 3-4 ani, timp in care se matura, pastrandu-si calitatea. il foloseau apoi la diverse mancaruri sau chiar la cermonii religioase. in alte parti ale lumii, turmericul era folosit pentru vopsirea sutanelor calugarilor sau a oualor de Pasti.

    Se adauga in mancarurile asiatice cu orez, paste, supe si sosuri, insa asezoneaza si pestele, fructele de mare, puiul.

    Se adauga in supe, tocanite, orez, la preparatele din legume, sosuri, marinate si salate.
    Poate fi folosit ca inlocuitor mai ieftin al sofranului.

    Are o aroma similara cu cea piperului, un gust ascutit si o culoare bogata aurie.

    Proprietatile terapeutice multiple si neasteptate ale curcumei au fost descoperite de foarte multa vreme in medicina traditionala chineza si indiana. Curcuma s-a dovedit in nenumarate cazuri un antalgic puternic in tratarea durerilor cauzate de artrita, reumatism, tendinita sau menstruatie.

    Curcuma trateaza inflamatiile dermice si oftalmologice datorita curcuminei – un anti-inflamator remarcabil. Efectul sau antibacterian permite ingrijirea ranilor, prin simpla presarare a pudrei de curcuma pe rana. Curcuma are o actiune tonifianta asupra tubului digestiv si stimuleaza apetitul. Actioneaza ca un protector al mucoasei gastrice, previne si trateaza astfel tulburarile gastrice si vindeca ulcerele de stomac.

    Mai mult decat atat, curcuma regularizeaza functia bilei si protejeaza organismul impotriva colesterolului „rau”, jucand un rol important in diminuarea colesterolului din sange. Prin acest mod, se evita astfel aparitia bolilor degenerative ale arterelor.

    Curcuma reprezinta un adevarat purificator al sangelui, contribuind astfel la fluidificarea sangelui si la stimularea producerii de globule rosii, prevenind astfel accidentele cardio-vasculare.

    Pentru a optimiza actiunea curativa a curcumei, trebuie sa stii ca aceasta este solubila in materiile grase, de aceea este recomandat sa amesteci acest condiment cu ulei alimentar, in prepararea mancarurilor.

    Mai mult decat atat, asocierea cu piperina din piper creste extraordinar de mult absorbtia intestinala a curcuminei.

    Astfel, se pot asezona preparatele culinare zilnice cu o lingurita de curcuma si trei varfuri de cutit de sare.
    Curcuma reprezinta un ajutor eficient in caz de raceala sau iritatii ale gatului. Se amesteca jumatate de lingurita cu pudra de curcumina cu 30 ml de lapte cald. Acest amestec se consuma o data sau de doua ori pe zi.

    Impotriva cancerului de colon este indicat sa se admninistreze in fiecare zi 4 g de curcuma. Pentru a lupta impotriva maladiei Alzheimer, recomandarea consta in administrarea unei capsule de curcumina cu un pahar cu apa, de trei ori pe zi.

    In ceea ce priveste tratamentul anti-inflamator, doza zilnica este de un sfert de lingurita de curcuma amestecata cu un pahar cu apa. Se poate folosi cu succes in cosmetica, in diverse masti pentru tenul gras, datorita actiunii sale purificatoare. Atentie insa la cantitatea folosita si la timpul de mentinere pe piele, deoarece poate lasa in urma pete galbene, greu de indepartat.

    Potrivit pentru: preparate indiene sau chinezeşti, preparate din vegetale, fructe de mare, sosuri, orez, murături.

    Compatibil cu: Ienibahar, Chimen, Cardamom, Scorțișoară, Cuișoare, Coriandru, Fenicul, Usturoi, Ghimbir, Schinduf; Lemongrass, Muștar, Negrilică, Mirt Lamaios, Boia, Pătrunjel, Tamarind, Mentă, Frunze de Lime.

    Stiati ca…

    Rădăcina de turmeric conţine: uleiuri volatile, sescviterpene (alfa şi beta turmerone, alfa-curcumen, zinziberen), monoterpene, un colorant de culoare galbenă, numit curcumină, săruri minerale, peptide solubile în apă (turmeriu peptidă) şi polizaharide.

    Turmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune antimutagenică, anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier, creşte mobilitsatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă.

    Preparatele fitoterapeutice pe bază de turmeric sau consumul condimentului propriu-zis sunt indicate în caz de  tulburări circulatorii, hematoame, luxaţii, contuzii, febră musculară, boli hepato-biliare, flatulenţă, icter, hemoragii, colită ulcero-hemoragică, boala Crohn, artrită reumatoidă, infecţii respiratorii, cancer, afecţiuni reumatismale.

    Folosită în cantităţi mari, rădăcina de turmeric poate produce iritaţie gastrică iar în zonele în care se foloseşte în mod tradiţional la condimentarea alimentelor incidenţa ulcerului gatric este mult mai frecventă.