MAGAZIN ON-LINE VANZARE PRODUSE VRAC EN-GROS & EN-DETAIL
Avand in vedere situatia actuala comenzile plasate pe platforma evrac.ro vor fi onorate in limita stocului disponibil
Ambalajul minim disponibil va fi de 1kg
Evrac.ro & Angrosist.ro
Ai intrebari?
0728 44 77 04

 

Ceai masala vrac

Ceai masala vrac

Ceai masala vrac
Cod produs: ceimasa

Disponibilitate: In stoc

Ceai masala vrac(1kg)
202,16 RON cu TVA
Ceai masala vrac(5kg)
857,01 RON cu TVA

* Campuri Obligatorii

Descriere produs

    Detalii

    Denumire produs:CEAI MASALA

    Ingrediente: ceai negru, pastai vanilie si aroma de miere, bucati de ghimbir, scortisoara, cardamon, cuisoare.

    Chai Masala este de fapt ceai negru fiert cu anumite condimente, o combinatie de diferite mirodenii si ierburi amestecate impreuna si adaugate in ceai.

    Fiecare ingredient adaugat contribuie la gustul subtil si delicios dar si la aroma deosebita a acestui ceai.

    MOD DE PREPARARE:300ml apa fierbinte, 7g ceai, timp de infuzare 7 minute.

    Stiati ca ?

    Exista cinci metode de pregatire adecvata pentru ceaiuri vrac. Infuziile in apa a plantelor  sunt folosite atunci cand se folosesc partile fragile ale plantelor – frunzele, fructele, semintele, florile si unele radacini bogate in uleiuri volatile/aromatice. Pentru a avea o idee de eficienta fiecarei metode (si diferentele dintre metode), te invit sa alegi o planta medicinala cum ar fi frunze de zmeur sau urzica si sa le infuzezi folosind fiecare metoda descrisa mai jos.

    • Prima Metoda  – infuzia in apa clocotita
      Se pun plantele intr-un vas care poate fi acoperit bine (o oala cu un capac fix sau un borcan cu un capac care se infileteaza) si se toarna apa clocotita peste ele. Se acopera imediat vasul si se lasa la infuzat 10 – 20 de minute (depinde de planta sau combinatia de plante folosita si de constituientii active care trebuie sa fie extrasi). Dupa aceea se strecoara si se pune infuzia de ceai in termos sau intr-o sticla.
    • A doua metoda  – fierberea plantei medicinale
      Un ceai medicinal puternic poate fi pregatit astfel: se pune planta medicinal intr-o oala cu apa rece. Se pune oala la foc mic si se aduce la temperatura de fierbere.  Exact cand apa incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se  acopera. Se lasa la infuzat pe o perioada de pana la 10 minute, dupa care se strecoara si se pune intr-un termos/sticla.  Prin aceasta metoda obtii un ceai puternic/tare dar aproape ca niciodata nu este necesar si nici toate plantele nu sunt potrivite pentru aceasta metoda.
    • A treia metoda – infuzia peste noapte
      Aceasta este metoda mea preferata. Astfel sunt extrase si vitaminele si mineralele pe langa ceilalti componenti activi din planta.
    • Aceasta metoda , pe langa calitatile medicinale, iti asigura o bautura nutritiva si este minunata ca inlocuitor al suplimentelor de vitamine si minerale.
      Se pune planta medicinale (sau combinatia de plante medicinale) intr-un borcan cu capac, se toarna apa clocotita si se acopera imediat. Se lasa la infuzat peste noapte (6-10 ore), dimineata se strecoara si se pune intr-o sticla curata (sau in acelasi borcan ).
    • A patra metoda – infuzia la rece
      Aceasta infuzie se foloseste in cazul anumitor plante medicinale (cum ar fi vascul sau radacina de tataneasa) a caror constituienti activi pot fi distrusi in apa clocotita.
      Se pune planta medicinale intr-un vas curat (preferabil din sticla sau portelan) si se toarna apa rece de izvor. Se acopera si se lasa la infuzat pentru cateva ore (peste noapte). Se strecoara si se pune intr-o sticla.
      In anumite cazuri, se face o combinatie intre infuzia plantei medicinale in apa clocotita (prima metoda) si infuzia sa in apa rece (ca in aceasta metoda). De exemplu, se infuzeaza o anumita planta medicinal (sau combinatie de plante medicinale) in apa rece, se strecoara si infuzia se lasa de-o parte. Peste aceeasi planta se toarna apa clocotita, se acopera si se lasa la infuzat. Se strecoara si se lasa la racit si pe urma se combina cu infuzia la rece. Astfel, primesti atat constituientii activi ce pot fi extrasi in apa rece, cat si cei ce pot fi atrasi in apa clocotita.