Modul în care bucătarul manipulează şi prepară alimentele influențează în mod direct sănătatea celor care consumă preparatele sale.
Read MoreCeai la plic sau vrac?
luni, 26 iunie 2017 17:53:28 Europe/Sofia
Ceaiul este o bautură foarte sănătoasă ce este consumată în cantitate mare la nivel mondial. Acesta este disponibil în magazine în pliculete, vrac sau sub formă de capsule (suplimente alimentare). În acest articol vom trata doar primele două variante. După cum am menționat și în alte articole nu recomandăm consumul de capsule ce conțin extract de ceai din cauză că acestea conțin o cantitate foarte mare de substanță activă și pot avea efecte adverse puternice.
Read MoreFructe confiate&deshidratate
luni, 26 iunie 2017 17:49:48 Europe/Sofia
Intre fructele deshidratate si cele confiate exista o diferenta, iar daca o ignoram si nu avem grija ce consumam, riscam sa ne punem sanatatea in joc.
Read MoreDespre oleaginoase si beneficiile lor
luni, 26 iunie 2017 17:39:38 Europe/Sofia
Fructele oleaginoase si-au castigat un loc important binemeritat in noua piramida nutritionala, fiind surse excelente de proteine, fibre si grasimi esentiale.
Read MoreDespre condimente
luni, 26 iunie 2017 17:34:16 Europe/Sofia
Asa cum bine stiti fara condimente si plante aromatice, mâncărurile ar fi fade.
Condimentele sunt produse fără valoare nutritivă (sau cu valoare nutritivă redusă), care se adaugă în produsele alimentare în cantităţi mici pentru a le conferi caracteristici gustative (gust, miros, aromă) superioare, stimulând astfel secreţiile gastrice, pofta de mâncare şi digestia.
Read More