MAGAZIN ON-LINE VANZARE PRODUSE VRAC EN-GROS & EN-DETAIL
Evrac.ro & Angrosist.ro
Ai intrebari?
0728 44 77 04

 

Amidon din grau vrac

Amidon din grau vrac

Amidon din grau vrac
Cod produs: maamgra

Disponibilitate: In stoc

Amidon din grau vrac(5kg)
25,07 RON cu TVA

* Campuri Obligatorii

Descriere produs

    Detalii

    Amidonul este un polizaharid de rezerva, specific organismelor vegetale, care se gaseste atat in tesuturile fotosintetice, cat si in majoritatea tesuturilor de rezerva (seminte, tubercule etc). Este partea cea mai importanta din glucide.
    Amidon din grau este o substanta sub forma de pulbere obtinut din boabe de grau.
    Este foarte util ca un agent de ingrosare, dar nu are puterea de ingrosare la fel de mare ca si amidon de porumb.
    Amidon din grau este folosit in sosuri si budinci.
    Extragerea amidon din grau este un proces auxiliar care se realizeaza la obtinerea glutenului din faina de grau.

    Procedeelede extracţie sunt urmatoare:

    • procedeul alcalin
    • procedeul spalarii aluatului
    • graul – are un continut bogat in carbohidrati; principala proteina este reprezentata de gluten care are ca elemente de baza gliadina si glutenina. In urma procesului de macinare a graului se poate obtine:
    • gris – grad de extractie 0-2%;
    • faina alba – grad de extractie 30%;
    • faina semialba – grad de extractie 75%;
    • faina intermediara – grad de extractie 85%;
    • faina neagra – grad de extractie 90%.

    Faina alba si cea semialba sunt, in general, mai sarace cu 14-16% in proteine, cu 60-70% in grasimi, cu 75% in minerale si cu 80-95% in vitamine, dar mai bogate in amidon decat faina neagra. Faina alba nu mai contine decat 10-25% din materialul fibros, fiind, din acest motiv, mai usor de digerat.

    Cea mai indicata paine in alimentatia omului sanatos este cea intermediara. Cea neagra are un continut crescut de acid fitic si de celuloza (irita tubul digestiv la cei cu afectiuni gastrointestinale). Painea alba are un grad mai ridicat de digestibilitate deoarece este mai saraca in celuloza dar este saraca in vitamine. Pe de alta parte, datorita cantitatilor mici de celuloza poate predispune la constipatie.

     Germenii de grau cresc absorbtia vitaminei E si scad oxidarea LDL-colesterolului, impiedicand astfel depunerea acestuia pe peretii vaselor de sange si prevenind trombozele.