Amidon din cartofi vrac
Descriere produs
Detalii
Amidonul este un ingredient des utilizat in preparatele din carne datorita proprietatii sale ridicate de a retine apa. Astfel este posibila realizarea unui produs netratat cu un grad mare de puritate – fizic, chimic si microbiologic.
Pe langa proprietatea de a lega apa mai este si cea senzoriala ca textura, aparenta si savoare ceea ce au facut ca amidonul de cartofi sa aiba succes in aplicatiile in industria carnii.
In timpul pregatirii emulsiei, proteinele din carne vor denatura cu o pierdere de apa de aproximativ 20-30%.Amidonul de cartofi este adaugat la produsele de emulsie pentru a retine aceasta apa si prin urmare textura si suculenta produsului este dupa cum se doreste.
Amidonul de cartofi are avantajul ca incepe sa se gelatinizeze exact atunci cand proteinele din carne incep sa piarda apa. Amidonul de cartofi are o temperatura de gelatinizare, care este mai mica decat cea a altor tipuri de amidon. Produsele de emulsie pasteurizata sunt pregatite in mod normal la o temperatura de 72-73 grade Celsius. La aceasta temperatura amidonul de cartofi este complet gelatinizat si are o mai mare capacitate de retinere a apei decat alte tipuri de amidon.