MAGAZIN ON-LINE VANZARE PRODUSE VRAC EN-GROS & EN-DETAIL
Evrac.ro & Angrosist.ro
Ai intrebari?
0728 44 77 04

 

Amaranth vrac

Amaranth vrac

Seminte amaranth vrac
Cod produs: ceamarn

Disponibilitate: In stoc

Amaranth vrac(1kg)
15,99 RON cu TVA

* Campuri Obligatorii

Descriere produs

    Detalii

    Semintele de amaranth sunt bogate in proteine (15-18%) si contin cantitati respectabile de lisina si methionina, 2 aminoacizi esentiali care nu sunt de obicei intalniti in cereale. Sunt bogate in fibre si contin calciu, fier, potasiu, fosfor si vitaminele A si C:
    - fibre de 3 ori mai multe decat in grau;
    - fier de 5 ori mai mult decat in grau;
    - calciu de 2 ori mai mult decat in lapte.

    Aceasta cereala, lipsita de gluten a fost cultivata inca de acum 8000 de ani.

    Contine 16% proteine pure si este lipsit de gluten.

    Amaranthul supranumit si “ floarea nemuritoare si a frumusetii vesnice”, este o planta medicinala cosmopolita dar si o cereala foarte veche din America de Sud, folosita de azteci si incasi.

    In perioada sarcinii si a lactatiei este foarte recomandat consumul regulat de amaranth. De asemenea este foarte indicat daca sunteti vegetarian, daca urmati o dieta fara alimente ce contin gluten, daca incercati sa mancati sanatos pentru sanatatea inimii sau urmati un regim alimentar diabetic. Este un ingredient unic si neobisnuit  dar in acelasi timp dar cu o mare valoare nutritiva. Daca in trecut acesta era consumat de catre razboinici si atleti deoarece le conferea energie si le imbunatea performantele, astazi el are o gama mult mai larga de recomandari si consumatori. Amaranthul are un profil nutritional iesit din comun si anume ne ofera fibre dietetice, calciu, fier, vitamine, minerale, lisina, cisteina precum si aminoacizi si proteine bune. Are un continut foarte redus de sodium, iar grasimile saturate lipsesc cu desavarsire.

    Deoarece amaranthul se coaguleaza foarte repede la rece se recomanda a fi consumat cat este cald. Se poate prepara, gati ca oricare alte cereal, dar devine mai lipicios atunci cand este fiert foarte tare, in schimb este deosebit de hranitor. Daca se gateste in oala cu presiune fierberea amaranthului dureaza doar 10 minute. Amaranthul se poate combina excelent impreuna cu hrisca, orezul brun, meiul dar si cu porumbul ceapa si fasolea.

    Semintele pot fi adugate cu success la mancarurile inabusite ca un ingredient bogat si agent de ingrosare. Se utilizeaza la prepararea pastelor si a diferitelor copturi, precum si al prepararea painii in amestecuri cu alte fainuri.

    Daca se prepara clatite, paste sau diverse turtite se poate folosi amaranth in proportie de 100%. Cereala aceasta are o textura lipicioasa ce contrasteaza cu majoritatea cerealelor care au o textura pufoasa. Aroma amaranthului este usor dulceaga ducandu-ne cu gandul la alune.

    Magneziu: joaca un rol in producerea si transportul energiei si ajuta la contractia si relaxarea muschilor, o functie importanta deoarece persoanele cu sindrom de oboseala cronica prezinta adesea o sensibilitate a muschilor.